Reisspecialisten Groenland

Reusachtige ijsbergen, torenhoge gletsjers, vrolijk gekleurde huizen en dorpjes, de vriendelijke inheemse Inuit bevolking, walvissen, zeehonden, muskusossen en 500 soorten planten: dit is Groenland! Dit immense eiland is voor 85% bedekt met een ruim 2 km dikke ijskap, die een omvang heeft van ca. 1,8 miljoen km², wat 14x de omvang van Engeland is! Sinds de eeuwwisseling smelt de ijskap sneller dan voorheen; welke gevolgen dit heeft voor de lokale bevolking is nog gissen. Het toerisme in Groenland is, met veel zorg voor natuur en cultuur, volop in ontwikkeling.

De beste reisperiode is van half juni tot eind augustus, wanneer het bijna 24 uur per dag licht is. Door het ontbreken van een wegennet kun je Groenland niet per auto verkennen. Wel zijn er vele reismogelijkheden per (cruise)boot of vanuit een vaste plaats in West-, Zuid- of Oost-Groenland. De vele varianten van het altijd aanwezige ijs zijn dé grote attractie van Groenland. In de winter, vanaf maart, kun je ook een hondensledetocht maken, een unieke en onvergetelijke ervaring!

Wij hebben een ruim aanbod aan individuele reizen, groepsreizen en expeditie-cruises, maar ook stellen wij reizen op maat samen.

Of je nu alleen reist, met partner, familie of een groep vrienden, wij helpen je graag verder met advies en suggesties, gebaseerd op onze persoonlijke ervaring en kennis.